Totaaleiwit in liquor

Doel

Vaststellen van verhoogde eiwitconcentratie in liquor.

Benodigde klinische informatie

Standaardinformatie bij aanvraag van laboratoriumonderzoek (o.a. identificatie, leeftijd, geslacht).

Beschrijving methoden

Er zijn in de literatuur minstens 30-40 methoden en modificaties beschreven voor de bepaling van eiwit in liquor. Een van de meer bekende methoden is de reactie van Lowry.1 Hierbij vindt een reactie plaats met het koperhoudende Folin-fenolreagens. Deze methode kan gestoord worden door bepaalde geneesmiddelen. Bij modificaties van deze methode is dat minder het geval.2 De klassieke biureetreactie wordt veel gebruikt voor de bepaling van totaaleiwit in serum, maar is niet gevoelig genoeg voor meting van eiwit in liquor, modificaties van deze methode

Abonnement vereist

Om de volledige inhoud te kunnen lezen heeft u een abonnement nodig. Hiermee heeft u volledig en continu beschikking over alle probleemstellingen en tests.

Abonneren

Heeft u al een account?

Gebruikersnaam
Wachtwoord